sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Realistin vappuneule


Tämä olis niinku kevätneule, vaikka Tuijan harmaa senkun tummenee talvesta ja hihatkin ovat pitkät (toisin kuin ohjeessa). Väri tosin sopii yksiin paljaan, keväisen luonnon kanssa ja hihan pituus lämpötilojen kanssa, joten olkoon neule realistin vappuneule. Kyllä se sentään liehuu tuulessa.
Lanka eli Quince & Co:n Finch kuului taas pakko kokeilla -hurahduskategoriaan. Hypistelin viime kesän Lontoon-reissulla Loopissa Quince & Co:n lankoja, mutta jätin ostamatta, koska hyllystä löytyi vain itselleni vieraita pastellisia sävyjä. Kaupassa roikkui kuitenkin kauniista siniharmaasta sävystä neulottu Whisper-takki, ja se jäi mieleen niin, että otin jälkikäteen selvää, mistä lankalaadusta ja värisävystä takki oli tehty, ja tilasin sitä syksyllä heti, kun sitä oli taas tarjolla. Tämän uuden värierän sävy on erilainen kuin kaupassa näkemäni, mutta ei haittaa.


Vyyhdillä Finch-lanka näytti tiukkakierteiseltä ja tuntui pehmeältä, ja  kutoessa se tuntui juuri sopivan joustavalta. Langassa on vyötteen mukaan merino-, rambouillet- ja columbia-lampaan villaa, ja neulos on pehmeää ja ilmavaa. En osaa vielä sanoa, miten se kestää käyttöä, mutta juuri nyt olen tosi tyytyväinen sekä lankaan että takkiin.
Malli: Heidi Kirrmaier Vitamin D
Lanka: Quince & Co. Finch, 100-prosenttista amerikkalaista villaa, 6 vyyhteä
Puikot: Addin pitsipyöröt 3,25 mm ja Addin alumiinipyöröt 3,00 mm
Ravelryssä

14 kommenttia:

 1. Oi, onpa kaunis kevätneule ja niin hyvän värinenkin!

  VastaaPoista
 2. Realismi on hyvä juttu. Sitäpaitsi tuon harmaan kanssa sopii hyvin kaulassa roikkuvien serpentiinien värikkyys :)

  VastaaPoista
 3. Sinä saitkin jo Vitamiinin valmiiksi. Kaunis tuli! Minä vasta helmaa tikuttelen.

  VastaaPoista
 4. Kaunis minustakin! Väri on niin peruskauraa vaatetuksessa, että voit käyttää neuletta milloin vain, vaikka vappuna! Vitamin D on ollut minunkin mielessäni kauan...

  VastaaPoista
 5. Kaunis kun mikä! Ja kyllä niille pitkille hihoille vielä käyttöä riittää.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! Harmaat ja mustat ovat juu peruskauraa täällä päin, ja lämmintä olla pitää vielä tässä vaiheessa kevättä, vaikka sitten serpentiinit kaulalla ja valkolakki kallellaan. Missäköhän se lakki muuten on... ;-)

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja käytännöllinen neule. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitokset, Pitko ja Helena! Liehutakki oli eilen käytössä pienellä vappuretkellä merenrannassa, ja hyvältä tuntui. :)

  VastaaPoista
 9. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista
 10. Ihana versio tästä mallista! Kyllä harmaassakin on D-vitamiinia :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos, Meiju! Nyt sadesää on taas omiaan harmaalle vitamiinille. :)

  VastaaPoista