tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kesänkevyttä


Brooklyn Tweedin Wool People 5 -mallisto ilmestyi jokunen aika sitten, ja kun olin juuri sillä hetkellä ristiriitaisissa tunnelmissa seuraavan neuleprojektin suhteen, päätin selvittää pääni kutomalla "jotain ihan muuta". Langan kaivoin kaapin uumenista (matkamuistolankaa Italiasta muutaman vuoden takaa) ja niiden kaverina käytin paksuhkoja puikkoja, jotta lanka varmasti riittäisi. Muuten louskuttelin ohjeen mukaan, mutta pitsiosuuksien alapuolelle tarkoitetut luuppihässäkät jätin tekemättä: tälle perinnöllisyystieteilijälle tuli liian elävästi mieleen monikertaisesti kiertyneet kromatiiniloopit. No se siitä.

Kukas se siinä...
Hus, linssilude.

Lanka riitti hyvin ja huivista tuli iso, kevyt ja pehmoinen, mutta nyt on taas edessä se sama dilemma, mitä seuraavaksi. Vaihtoehtoina on omaa sovellusta tai valmiin ohjeen säätämistä, kun vaan saisin päätettyä tai rohjettua tai jotain. Ei voi olla näin vaikeaa.


Malli: Hiroko Fukatsun Frida
Lanka: Aufburg Alpaca Fina (100-prosenttinen vauva-alpakka), noin 2,7 kerää
Puikot: Addin pitsipyöröt 4,0 mm


9 kommenttia:

 1. Hieno huivi! Tykkään sen selkeydestä ja väristä myös!

  Kyllä se voi olla todella vaikeaa aloittaa uutta neuletta! Itse olen kiemurrellut eri vaihtoehtojen välillä melkein kuukauden. Vain vaivoin sain puikoille koeneuleen, kun neuleystävä tarjosi mielenkiintoista projektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Väri näyttää kyllä kuvisasa kalpeammalta kuin onkaan. Vaikea kuvattava vahvojen värien keskellä.

   Huomasinkin Ravelrystä, että teet Annan "vesiputousneuletta". Kaulus näyttää tosi kivalta ja lankasi vaikuttaa myös tosi mielenkiintoiselta. Minullakin on taas pellavakuume, vaikka mikään pellavaprojekti ei ole koskaan onnistunut niin kuin unelmissa. Huoh.

   Poista
 2. Ai miten kaunis! Tuohon on varmaan mukava kietoutua viileinä kesäiltoina ja miksei talvi-iltoinakin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hepsi ja AnniKainen! Nythän on sopivasti viileitä kesäiltoja huivin testaukseen. ;-)

  VastaaPoista
 4. Tykkään katsella noita Wool People -katalogeja. Koskaan en ole vielä mitään tehnyt.
  HIeno tuli huivista. Brysselissä olisi tarvittu pÂivittïn ihan näihin hetkiin asti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wool Peoplet ja muut Brooklyn Tweedin tuotokset ovat kyllä hienoja, värit mahtavia ja kuvat ja niiden tunnelma omaa luokkaansa. Innostun aina. Jos et ole sattunut huomaamaan, olen myös kokeillut niiden paksumpaa nimikkolankaa parin projektin verran, mutta se ei valitettavasti ollut kovin miellyttävä kokemus. Vaikka värit ovat ihania ja tykkään tweedistä, neuletuntuma oli "kova" ja silti lanka niin höttöä, että se katkeaa ihan pienestäkin kiskaisusta. Mutta riittäähän maailmassa muitakin tweed-lankoja. Tämän huivin tein sitten kuitenkin ihan toisenlaisesta langasta, jota olin hillonnut pitsihuiviprojektia varten jo riittävän monta vuotta.

   Poista
 5. Ei ole pitsihuivin voittanutta; mielestäni se on kuitenkin se neulojan kuninkuuslaji. ;) Tai päämatka, ihan miten vaan! :D Hieno huivi, ihana rakenne.

  VastaaPoista
 6. Pitko, kiitos! Pitsihuivit ovat hienoja ja kivoja tehdäkin, kun malttaa keskittyä. Tämä huivi ei ehkä kuitenkaan kuulu kuninkuusluokkaan, sen verran helppo se oli. Laiskalle TV-neulojalle sopiva. Onnistuin silti sähläämäänkin loppuvaiheessa ja piti purkaa muutama kerros. :)

  VastaaPoista