keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Rennosti


Keväällä kudoin Isagerin Spinni-langasta ylisuuren, mutta kevyen villapaidan. Tykkäsin siitä kovasti ja halusin kokeilla, miten malli toimisi Holstin Supersoftista neulottuna. No kyllähän se toimi, mutta koska lanka on himpun paksumpaa kuin Spinni, S-koon silmukkamäärillä syntyi astetta isompi paita.


Tehdessäni paitoja ja kirjatessani ylös niiden speksejä mietin samalla, osaisinkohan sarjoittaa paidan useampaan kokoon, laskea eri kokojen langanmenekit ja kirjoittaa oikean ohjeen. Tein hommaa vähitellen silloin tällöin ja opettelin siinä sivussa käyttämään Exceliä. Ravelrystä löysin muutaman halukkaan neulojan testaamaan ohjetta ja kudoin itsekin vielä kolmannen version. Ja lopulta, voilà: tässä on Rento!Rento on kevyt ja ilmava neule, jossa on vuorotellen yksinkertaisella ja kaksinkertaisella langalla neulottuja raitoja. Paita kudotaan yhtenä kappaleena kauluksesta helmaan, ja vaikka neule on iso, se syntyy nopeasti suhteellisen löyhän tiheyden ansiosta. Paita on sekä rentoa neulottavaa että rento pitoneule!


Koot: XS, S, M, L, XL, XXL
Paidan rinnanympärys: 99 (111) 121 (127) 137 (145,5) cm

Paidan on tarkoitus olla niin löysä, että rinnan kohdalla on noin 25 cm ylimääräistä väljyyttä.

Ohje on saatavissa sekä suomeksi että englanniksi.


4,90 

8 kommenttia:

 1. Tykkään tällaisista rennoista neuleista. Hieno juttu, että olet tehnyt sille ohjeen.

  VastaaPoista
 2. Mallin hihat näyttävät tosi kivoilta. Onnittelut, hieno työ!

  VastaaPoista
 3. Wau! Nostan kyllä hattua teille kaikille, jotka jaksatte ohjeita tehdä ja vielä sarjoittaakin. Oikein on rennon ja mukavan näköinen pusero ja onpas teidän koira kasvanut :)

  VastaaPoista
 4. Hei! Haluaisin ostaa ohjeen malliin, mutta minulla on tuolla Paypal -systeemissä joku ongelma. Olen muinoin luonut tilin, jonka tunnuksia en kuitenkaan enää muista, en pääse kirjautumaan uudelleen, koska tietoni ovat jo järjestelmässä jne... Onko mahdollista ostaa mallia sinulta jotenkin ilman välikäsiä?

  VastaaPoista
 5. Eikö Paypal anna vaihtoehtoa luoda uutta salasanaa? Voitko meilata minulle blogin sähköpostiosoitteeseen, niin jatketaan keskustelua. :)

  VastaaPoista
 6. Noniin, tää on nyt sitten sitä mistä olen haaveillut: että osaisin a) luoda neuleen, just sellaisen josta tykkään itse b) luoda ohjeen sille neuleelle c) osaisin vielä antaa ohjeen eri kokoihinkin. Olet onnistunut, onnittelut ja hyvää jatkoa neulesuunnitteluun!

  VastaaPoista
 7. Heh, kiitoksia! Aikamoisen pungerruksen ja mukavuusrajan ylityksen homma vaati, mutta ei se loppujen lopuksi niin ihmeellistä ollutkaan. Jos vielä syntyy muita ohjeita, ainakin luulen osaavani nyt ottaa joitakin asioiota heti alusta asti huomioon, pitää kirjaa ja hallita kaikkea sillä ihmeellisellä excelillä. :)

  Asiasta toiseen, Japanin-matkanne vaikutti aivan ihmeelliseltä! Ihan ylettömän hienolta!

  VastaaPoista