sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Harmaata väreilyä


Olen kutonut vaihteeksi jotain harmaata. Ehkä Hiirenharmaata sopisikin tämän blogin nimeksi paremmin kuin  (mehukas) Mustikka? Noh, täällä tykätään jyrsijöistä, roikkuvista pilvistä, hiilestä ja noesta.

Tytär kaipasi uusia lapasia ja kudoin hänelle lovikat pitkään muhineesta lovikkalangasta. Tytär tykkäsi mallista ja valitsi koristelangat, mutta vasta valmiina sovitimme lapasia itse saajalle, ja suttahan ne sitten olivat: liian kapeat ja liian pitkät, hujoppilapaset siis. Enpä olisi uskonut, että minulla, tytärtä lyhyemmällä äiti-ihmisellä olisi niin selvästi kapeampi ja pidempi käsi kuin hänellä, mutta sainpahan itse uudet lapaset. Tyttärelle tehdään uudet, kunhan ehditään.

Malli: Novitan lovikkaohje (hieman sovellettuna)
Lanka: Järbo Garn Lovikka (100 % villaa, väri mellangrå)
Puikot: Addin pyöröt 6,0 mm
Ravelryssä


Lovikkalapasten koristelangat olivat jämälankoja tyttärelle tekemästäni monivärisestä kaulurista (Ravelry-linkki), ja niiden jämien jämistä ja muutamasta muusta pikkunöttösestä syntyi eräänä iltana hauskan väriyhdistelmän inspiroimana pieni tupsu. Ja pitihän tupsulle tehdä myös lörtsymössykkä kaveriksi. Ihanan pehmeä myssylanka on viime kesän saalista Lontoosta.

Kyllä näillä lämmikkeillä yhdestä lumimaaliskuusta selvitään.
Malli: Rikke (Taitaa muuten olla jo viides, jollei kuudes! Tämä on vaan niin hyvä ja kiva malli. Tosin yhtään en ole tehnyt ihan suoraan ohjeen mukaan.)
Lanka: Classic Elite Yarns Vista (50 % superfine-alpakkaa, 50 % villaa)
Puikot: Addin pyöröt 3,5 & 4,0 mm
Ravelryssä

5 kommenttia:

 1. Kyllä hiili, noki ja roikkuvat pilvet toimivat täälläkin: kauniita, rauhallisia harmonisia värejä. Myös rikkejä olen tikutellut monta, ovat päätyneet muihin päihin paitsi se yksi, joka on itselleni hieman isoksi venähtänyt. Sopivan langan kun löydän niin otan sut kiinni ja neulon vielä yhden!

  VastaaPoista
 2. Hienot, hillityt harmaat, myös ihan luonnossa nähtyinä! Täällä Rikke-langat odottavat, että joku kerisi ne kerälle...

  VastaaPoista
 3. Harmaahan on niin kaunis väri. Lukemattomia upeita sävyjä.

  Mun on ollut tarkoitus neuloa itelleni lovikkalapaset jo vuosia sitten. Edelleenkin on tekemättä. Ehkä jo ensi talvena ;D Yhden Rikke-pipon olen sentäs saanut aikaiseksi, mutta blogiin asti se ei ole päässyt, vaikka on valmistunut mennä vuonna. Tarkoitus olisi tehdä kevääksi toinen. Saa nähdä kuin käy.

  VastaaPoista
 4. Kiitos mukavasta neule- ja messuseurasta! Minunkin silmääni miellyttävät nuo harmaat! Kauniita neuleita!

  VastaaPoista
 5. Minna, kiitos! Minä ostin lauantaina oikein varta vasten "oikeaoppiset" Rikke-langat, siis sellaiset, että värisävy vaihtelee hienokseltaan, joten taas uutta, vähän keväisempää versiota pukkaa pikku hiljaa. Kaikki edelliset versiot onkin tehty omien laarien aarteista.

  helena: Hillityt harmaat ja tonttutytön kevättupsu. ;-) Hop hop kerimään, jotta ehdit vielä näille lumille.

  Tess: Jees, harmaassa riittää ammennettavaa. Turhaan sitä edes selittelen, koska oikeasti harmaista tykkään ja mulla on siihen oikeus. :) Ehkä pitää lisätä tunnistelistaan harmaata, jotta en joka kerta tule höpötelleeksi asiasta.

  Lovikat ovat olleet minullakin listalla vuosikausia. Ensin tuntui vaikealta löytää sopivaa lankaa, ja kun se löytyi... Noh, silkkaa saamattomuutta. Lanka on niin paksua, että lapaset syntyivät tosi nopsasti.

  Mia, kiitos itsellesi!

  VastaaPoista