tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ihan muualla
Kutominen ei nyt nappaa, joten kerron muusta. Sain mieheltä kamalan hienon joululahjan, viikonloppumatkan Brysseliin + lipun mieleiseen konserttiin siellä. Joulusta saakka olen siis odottanut kesäkuun neljättätoista.
Kun opiskeluaikoina olimme interrail-matkalla sisareni kanssa, pidimme jostain syystä matkaoppaita turhina kapistuksina, ja niin meiltä jäi näkemättä - hädin tuskin kehtaan kertoa tätä - Gaudin Sagrada Familia -kirkko Barcelonassa. Tai näimmehän me kaukana torneja, mutta kun nälkä oli iso ja paikallissivistys pieni, valitsimme pitserian. Joopa joo. Nyt tankkasin Brysselin-matkaa varten tietoa sekä netistä että matkaopaskirjasta, ja kun lapsia nauratti moinen touhu parin päivän retkeä varten, kerroin tuon opettavaisen tarinan. He tuskin korvaansa lotkauttivat, mutta itse ajattelen nyt, että mitä lyhyempi pyrähdys, sitä suuremmalla syyllä kannattaa tutkia kokeneempien vinkit ja poimia kiinnostavat talteen. Niistä saan itselleni jonkinlaiset raamit, mutta koskaan en tee kaikkea listalla olevaa, vaan eksyilen vapaasti heti kun siltä tuntuu.
Mieleinen konsertti oli Elbow'n keikka. Bändi on sitten viime näkemän päässyt stadionkastiin, ja siinä samalla on ehkä kadonnut jotain intiimistä tunnelmasta. Vai johtuiko tunne vain siitä, että sali oli tosi iso ja istuin aika kaukana lavasta? Tiedä hänestä. Guyn ääni oli kuitenkin hienossa kunnossa ja paikoitellen musiikki vangitsi samaan tapaan kuin ennenkin. Konserttiretkeen liittyi myös ekstramauste: tapasimme konserttipaikalla Piilomajan Katin kanssa - kylläpä oli mukava tavata! Olimme sopineet tapaamisesta etukäteen, mutta kuka tietää, ehkä olisimme tunnistaneet toisemme ilman sopimistakin, sillä meillä oli ihan sattumalta paikat samassa katsomossa peräkkäisillä riveillä.Viikonlopun aikana ehdin muutakin. Kävin kolmessa museossa ja näin kolme pissaajaa. Kurkkasin pariin kirkkoon ja bongasin laumoittain hassuja violetti-punaisiin asuihin sonnustautuneita tätejä. (Punatukkaisten yhdistyksen kansainvälinen tapaaminen, kuulemma. Harvinaisen harmaatukkaisia olivat nämä punatukkaiset.) Kävelin sinne tänne, poikkesin kauppoihin ja löysin jazzia ja tangoon nojaavaa talvimusiikkia. Söin matka-oppaassa mainostetun simpukka-annoksen ja tajuttoman herkullisen jäätelö-marenkileivoksen.
Täyteläinen viikonloppu!

6 kommenttia:

 1. Hauskoja kuvia, erityisesti nuo tädit ;-). Barcelona kirpaisee vieläkin ja kyllä me muistaakseni Gaudi vaihdettiin Mäkkäriin, mikä minun mielestäni on vielä pahempaa kuin pizzeria. Minä en tainnut edes oppia kokemuksesta mitään...

  VastaaPoista
 2. Voi olla että oli mäkkäri sitten... Vai oliko se se grillipaikka, josta sait mahataudin sopivasti junamatkan ajaksi? Siellä ainakin söimme hampparit. Oli miten oli, muisti yrittää kai silottaa karmaisevaa muistoa edes v'ähän laadukkaammaksi. ;-)

  VastaaPoista
 3. Voi, kuinka mukava joululahja! Tuo on todellista A+ -matkailua! Minä harrastan aina etukäteissuunnittelua matkaoppaiden kanssa, ja tutkailen oppaita joskus jopa jälkeenpäin muistellen samalla, mitä näin ja koin ja mitä jäi näkemättä.

  VastaaPoista
 4. Mia, matka oli vähintään A+. Enemmänkin. Vaikka on kiva matkustaa perheen tai kaverin kanssa, yksin omien ajatustensa on myös aivan mahtavaa.

  VastaaPoista
 5. Jopa kesti mun hokata että olit kertonut reissusta! Kiva nähdä aina omaa kaupunkia vierailijan silmin. Tutun näköistä, vaikken ihan keskustassa jatkuvasti pyörikään.
  KOnsertista ajattelen juuri kuten sinä.

  Niin ja nyt mulla olisi suuri hinku ja tarve matkustaa yksin johonkin kivaan paikkaan...mutta ei passaa, ihan muita juttuja tulossa.

  VastaaPoista
 6. Ja musta olisi ollut mukava käppäillä myös ydinkeskustan ulkopuolella kauempana turistivirroista ja ilmiselvistä nähtävyyksistä... Mutta ehkä joskus toisella kerralla. Pikaturistille keskusta ja kulkupelit olivat kuitenkin tosi helppoja ja mukavia. Tykkäsin!

  VastaaPoista