maanantai 21. heinäkuuta 2014

Jotain pientä edes


Eipä tästä työstä ole sen ihmeempää sanottavaa kuin että ihan kivaa, helppoa kudottavaa. Ainoat hidasteet olivat aluksi valitsemani puupuikot ja oma neuletahmainen asenteeni. Aloitin työn edellisen postauksen matkalla puupuikoilla, mutta vaihdoin lennon jälkeen äkäisesti addeihin, koska puisilla jumitti ihan koko ajan. Ärs. Lankaa oli käytettävänä yhden vyyhdin verran, ja valitsin aika paksut puikot, jotta lanka varmasti riittäisi tarpeeksi leveään kauluriin. No riitti ja pituuttakin on ihan lörpsöttämään asti.


Sitä vaan ihmettelen, mikä kaulurin nimi oikeasti on. Ohjeessa, nääs, lukee Kirrakurra ja Ravelry-sivulla Kirrukurra. Tosin Ravelry-sivullakin kerrotaan kirrAkurra-sanan tarkoittavan syksyä Australian alkuperäisasukkaiden kielellä, ja se sana johtaa googlettamallakin Australiaan. Noh, eihän tämä iso asia ole, mutta takerruinpa taas tarkka tarkkasena pohtimaan. Oli nimi mikä vain, ihan kiva kauluri siitä syntyi Suomen syksyä odottamaan.Edit. Pian sen jälkeen, kun  olin ladannut kaulurin Ravelryyn, sain suunnittelijalta kommentin, että se on Kirrakurra ja että näpsyttelyvirhe on korjattu. Kiitän kauniisti. Ja korjasinpa sitten yhden oman näpsyttelyvirheen tästä tekstistä. Saattaapa niitä olla lisääkin. :)

Malli: Judy Brienin Kirrakurra (vai Kirrukurra?)
Lanka: Handu HarmIlu, mutta sävystä ei tietoa, koska vyöte on kadonnut tipotiekkahans
Puikot: Addin alumiinipyöröt 4,5 mm
Ravelryssä

Pieniä ja kuivia ovat lähimetsikön mustikat.

5 kommenttia:

 1. Aika herkkuhuivi sulla siellä oottamassa syksyä! Niin ja kiva uus tukka :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi! Tuo keltainen on ihan sinun värisi, ja jos olen ihan rehellinen, minäkin salaa kuolaan juuri tuollaista runsasta keltaista, vaikkei se olekaan minun sävyni. Mutta se kyllä sopisi farkkusinisiin aksenttiväriksi... Lisäksi ihailen hamettasi...

  VastaaPoista
 3. Nasti, kiitos, ihan kiva siitä tosiaan syntyi, vaikka epäilin, että neulos olisi liian reikäistä ja muutenkin motivaatio oli aika heikkoa. Tukasta en sitten niin tiedä. Vieläkin vähän järkyttää nähdä itsensä kuvissa harmaahapsena. Eka ajatus on, että mistä toi harmaa täti aina eksyy noihin kuviin, huoh.

  Mia, sun täytyy nyt vaan rohkeasti kokeilla keltaisia! Farkunsiniseen se sopii minusta erityisen hyvin. Hamonen on halpa heräteostos kesän toiselta matkalta. Lankoja siitä roikkuu ja se maksoi peräti 15 euroa, mutta malli on minusta kiva ja materiaali vasta onkin ihanan kevyttä ja ilmavaa, puolet silkkiä ja puolet puuvillaa. Monenlaisia silkkivaatteita oli muutenkin tarjolla kohtuuhinnalla. Erityisesti tykästyin paitoihin, joissa on ihoa vasten napakkaa viskoositrikoota ja päällä löysästi ohutta silkkiä. Tuntuvat tosi mukavilta jopa 30 asteen helteessä. :)

  VastaaPoista
 4. Sinut kerran livenä nähneenä haluan sanoa että tukkasi on todella HIENO. Se on kaunis harmaa, ei sellainen kuin minulle kai tulee että väri vaan haalistuu pois. Sinun ihan "loistaa", on tuommoinen kirkas, ei sammunut.

  Niin että pidä se ihmeessä. Ihailen kaikkia jotka erottuvat tällain kivasti muusta massasta.

  VastaaPoista
 5. Kiva kauluri ja väri on ihan parhautta! Sekä keltainen että harmaa.
  t. toinen harmaapää ;)

  VastaaPoista