keskiviikko 19. joulukuuta 2012

19


November/Dezember 2012

Noin vuosi sitten osui ruokakaupan lehtihyllyllä silmään saksalainen Landlust-lehti, ja olen ostanut sen jälkeen muutaman numeron. Jutut liittyvät eri tavoilla maaseutuun, luontoon ja käsillä tekemiseen. Jutuissa tarkkaillaan luontoa, ihmetellään hevosrotuja, kierrellään Saksan maaseudulla ja esitellään vaikka klapikoneen toimintaa. On puutöitä, neuleita, pieniä ompeluksia, ruokaohjeita ja askartelua luonnonmateriaaleista. Jutut vaikuttavat saksalaisen perusteellisilta ja kuvat ovat kauniita ja laadukkaita. Tuntuu, että lehden maailmassa on loputtomasti aikaa pysähtyä tekemään puhdetöitä tai vaikka tarkkailemaan oravaa. 

Januar/Februar 2012
November/Dezember 2012
November/Dezember 2011

Viluvarpaan oli pakko kokeilla, miten petitossujen teko onnistuisi. Saksan taitoni ovat onnettomat, mutta onnistuihan se, kun kaiveli sitkeästi termejä nettisanakirjasta ja Dropsin sanastosta, ja sovelsi sen, mitä ei ymmärtänyt. Tossuista tuli mielestäni ihan kivat ja varmaan ne täyttävät lämmitystehtävänsä (ja ne on helppo potkaista jalasta, jos tuntuu liian kuumalta), mutta en ehkä enää ihan herkästi lähde kokeilemaan muita saksankielisiä ohjeita. Sen verran työlästä ohjetta oli tulkita. Minusta tuntui myös siltä, että saksalainen neuleohjelogiikka on erilainen kuin meillä tai sitten en vaan ymmärtänyt ohjetta tarpeeksi hyvin. Oli miten oli, erilaisia neule- ja muita puhdetyöideoita lehden sivuilta voi ainakin nappailla. Niitä löytyy täältä.
Ohje: Landlust-lehden Rote Bettschuhe mit Zopfmuster
Lanka: Brooklyn Tweedin Shelterin jämiä tästä neuleesta
Ravelryssä4 kommenttia:

  1. Tossut on kivan malliset. Nuo näyttäisivät varmasti kivoilta myös huovutettuina. Ja tuo vihreä on ihana!

    VastaaPoista
  2. Pieni huovutus ei tosiaan varmaan tekisi tossukoille pahaa. Mallia voisi kokeilla esim. Alafoss Lopista ja huovuttaa sitten. Hmm... :)

    VastaaPoista