keskiviikko 5. joulukuuta 2012

5
Sain yhtenä päivänä sieni-idean ja kudoin pää hourussa yötä myöten. Onneksi kaapista löytyi glühweinia kaveriksi. :) Sieni kudotaan alhaalta ylös pyörönä, täytetään vanulla ja viimeiset silmukat silmukoidaan lakin huipulla. Aloitus saattaa tuntua erikoiselta, se on tuttu lähinnä kärjestä aloitettavista sukista, mutta sillä konstilla vältetään sauma. Kärpässienen langat ovat Álafoss Lopin, Pirkka-langan ja Drops Karisman jämiä.

Jos joku haluaa kutoa ikioman villasienen, kirjoitin ohjeen ja se löytyy täältä (pdf-muodossa). Lisään ohjelinkin jossain vaiheessa myös sivupalkkiin. - Minun ensimmäinen, pikkuruinen neuleohjeeni, jännää!Tämä sienihomma lähti muuten vähän lapasesta. Kävin hankkimassa lisää Lopia ja eilen syntyi kirjosieni. Jos jotakuta kiinnostaa, kuvio on Väike-Maarja Aino Praaklin Eesti lapakindad ilma laande laiali -kirjasta (ja sama löytyy myös Haaviston kirjasta numerolla 35). Mies totesi, että ihan kivoja nämä sienet, mutta niitä on jo aika monta. :)5 kommenttia:

  1. Oi, onpa hienoja sieniä! Tuollaistahan voisi vaikka itsekin testailla ja harjoitella samalla sitä kärkialoitusta :)

    VastaaPoista
  2. On ihania, varsinkin kirjosieni :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille! Olen itse ihan höpsön innostunut näistä sienistä. Kuuseen voisi tehdä pienempiä ja sohvalle isomman ja ehkä lyhytjalkaisemman tyynyksi, kokonaan kirjoneuleella... :)

    VastaaPoista