sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mustaa pellavaa


On tullut ommeltua: housut keväällä, paita loppukesästä. Mukavan ohuen, mutta riittävän tiiviin pellavakankaan ostin  Tallinnan Karnaluksista, kun visiteerasimme siellä Mian ja Helenan kanssa huhtikuussa.


Housuista ei nyt sitten ollutkaan kovin informatiivista kuvaa... Noh, ehkä tuosta selviää, että leveähköihin perushousuihin tähdättiin. Vetoketjun halusin kuitenkin olevan sivusaumassa, ja kun ihmettelin Tallinnasta palatessamme, mistä moinen kaava saattaisi löytyä, Mialla oli heti vastaus. Tämä muutaman vuoden takaisen Burdan kaava on kuulemma hänen luottokaavansa ja hyvin toimi minullakin, joten kiitos lainasta!


Paidan esikuvana oli yksi Boomerangin kesämalliston paita, jollaista en raaskinut ostaa. Ohjenuorana käytin Ottobre Woman -lehdestä löytämäni peruspaidan kaavaa, ja siitä sitten poistin ylimääräiset osat ja lisäilin ne, jotka tarvittiin tällaiseen repaleversioon. Lisäsin myös piilovetoketjun vasempaan sivuun. Reunoja ei ole huoliteltu sen kummemmin kuin ompelemalla lähelle reunaa vähän tavallista perussaumaa tiiviimpi suora ommel. Antaa kaikkien ripsujen ripsua.

Kun nyt katselen näitä kuvia, tulee mieleen, että olisi paita voinut vähän tyköistuvampikin olla, mutta mahdunpa heilumaan ja venkoilemaan, jos vaikka kuorolaulutilanne niin vaatii. :)


7 kommenttia:

  1. Kiva kokonaisuus! Ei tuo minusta liian väljältä näytä. Ja laulaessa on ehkä kivakin, että on vähän väljyyttä.

    VastaaPoista
  2. Minustakin kokonaisuus näyttää kivalta, eikä yhtään liian väljältä. Pellavakangas ei jousta piiruakaan, joten väljyyttä on oltava jonkin verran. Housut ovat erityisen hienot!

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia molemmille! Ehkä pieni kasvunvara on hyvästä. :)

    VastaaPoista
  4. Ei ole liikaa väljyyttä sinun vaatteissa kun eivät selvästikään roiku päälläsi. Hienot on ja vielä mustaa pellavaa, ah.

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia! Hienoudesta en tiedä, mutta ihan käyttökelpoisia sentään ovat. :)

    VastaaPoista
  6. Kyllä noissa kelpaa laulaa, wau!

    VastaaPoista