perjantai 20. joulukuuta 2013

20 Stadin jouluriennoissa


Viime vuonna huomasin, että Helsingistä on kehkeytymässä kiva joulumarkkinakaupunki. Kävin katsastamassa  viikonloppuna myös tämän vuoden tilanteen, ja mukavalta vaikutti taas, jopa paremmalta kuin viime vuonna. Senaatintorin Tuomaan markkinat olivat laajentuneet (siltä ainakin näytti) ja Torikorttelin talojen sisäpihalle oli pystytetty saunamökki ja glühwein-koju. Vaikka minä en ehkä ihan hevillä menisi saunomaan kaiken kansan sekaan keskelle Helsinkiä, idea on minusta silti hauska. Ja saunojia näytti riittävän, kuten tuli sitä glühweiniä siemaillessa pantua merkille.

4 kommenttia:

 1. Ehkäpäs ensi vuoden jouluretki sitten Helsinkiin? Pyyhkeet mukaan ;-)

  VastaaPoista
 2. Minäkin piipahdin pääkaupungissa lauantaina. Senaatintorille asti en ennättänyt, mutta pieniä myyntikojuja oli myös siellä Vanhan ja Stockan tienoilla. Tuumattiin, että enää ei tarvitse mennä Tallinnaan, kun Tallinna tulee tänne. Niin samanlaista tavaraa oli myynnissä. =)

  VastaaPoista
 3. Saija, joo, iiiisot pyyhkeet. Saunojat hipsivät pukuhuoneteltan ja saunan väliä vain pyyhkeet ympärillään. :)

  Hepsi, kai Vanhan joulumyyjäisissä sentään kävitte? Siellä on suomalaisten käsityöläisten tuotteita. Mutta toden totta, niissä lähiympäristön kojuissa on ihan Tallinnan-meininki, ja se vähän harmittaa suomalaisten käsityöläisten puolesta. Senaatintorilla oli sitten taas lähinnä suomalaisia tuotteita. Minäkin repsahdin ostamaan sieltä järkyttävän ihanan suomenlampaan taljan suoraan tuottajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me lkävelimme Vanhan läpi, mutta mitään en ostanut. Tuli ihan ähky siitä kaikesta ihanasta käsin tehdystä mutta myös väkimäärästä. =)

   Poista