torstai 5. joulukuuta 2013

5 Saija-siskon jouluvalotaulu

Ensin oli Ikean joulukuvasto (sivu 6). Sitten Sisustuskärpänen jalosti idean oman näköisekseen.

Seuraavaksi minä jo kaivoin varaston vierelle hylätystä pinosta valkoista reikälevyä esiin. Ikean ja Sisustuskärpäsen levyt ovat nähtävästi jonkinlaista lastulevyä, minun levyni on metallinen, sellainen kiskoille asennettava autotallin seinälevyksi tarkoitettu. Varastomme seinä on päällystetty vastaavilla levyillä. Levyt ovat erään jo toimintansa lopettaneen huoltoaseman myymälän seinästä. Levyn reunassa on taitos, josta levy asennettaisiin kiskoon, joten levyn takana on muutaman sentin syvyydeltä tyhjää tilaa.
Halusin omasta levystäni valotaulun. Ostin pienilamppuisen led-valosarjan, jonka lamput sopivat täydellisesti levyn reikiin. Sopivan tekstin löytäminen aiheutti hieman päänvaivaa. Hyvää joulua oli liian pitkä ja esim Jul tuntui tyhmältä umpisuomenkielisessä kodissa, joten päädyin pelkkään J-kirjaimeen. 

Levy oli muutaman viikon paikallaan taulukiskolla pelkkänä valotauluna. Kirjontaa varten piti etsiä kätköistä sopivan värinen lanka (joulupallolangaksi hankittu Aade Löngin villa), keriä se ja kirkastaa ajatus halutusta kuviosta. Itse sydän syntyi sitten muutamassa hetkessä kaksinkertaisella langalla. Päivällä punainen sydän tuo hillitysti jouluista tunnelmaa ja iltaisin valokirjain valaisee työpistettä mukavasti.


Jouluterveisin,
Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti