perjantai 6. joulukuuta 2013

6 Vuorisukat


Isäni on kotoisin sellaisesta maailmasta ja sellaiselta ajalta, jossa jopa kengät saatettin tehdä itse. Yllä oleva lapsen kippurakärkikengän muotti on isäni isän eli ukin tekemä, ja luultavasti ukki teki sen avulla kenkiä koko poikaviisikolleen. Siitä maailmasta periytyy myös oma viehtymykseni kippurakärkikenkiin.


Näissä kengissä ei ole vuoria enkä heinääkään aio niihin pistää, joten kudoin tukevat sukat. Lanka on luonnonväristä suomenlampaan villaa Yliristniemen tilalta Sauvosta (en löytänyt heille nettisivua). Sukat ovat, kuten näkyy, perussukat, kärjestä aloitetut, ja varret mitoitin niin, että sileä osuus jää kengänvarren sisään ja sitten alkaa säärystimen virkaa toimittava joustinosa. Hyvin toimii ainakin pikkupakkasilla.

Leppoisaa itsenäisyyspäivää!
Terkut kuvausapulaiselta. Nalle odottaa lumitalvea yhtä innokkaasti kuin minä. :)


5 kommenttia:

 1. Tällaiset vanhat esineet ovat valtavan nostalgisia ja tärkeitä.
  Ihanat kippurakengät ja niiden tyyliin täydellisesti sopivat sukat. Suloisinta postauksessa on kuitenkin tuo symppis kuvausassistentti.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kengät ja juuri niihin sopivat sukat! Tuo muotti on oikea aarre.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia molemmille! Muotti on minustakin ihana. Ja Nallukka myös. :)

  VastaaPoista
 4. Aaaaaaaa, mitkä kengat, iso huokaus! Ja sukat just passelit niihin ja tuo lesti! Mistäs sait nuo kengät?
  Minä kulutin aikanaan usiammat porotossut puhki kovalla käytöllä.
  Koirakin on niin komia :)

  VastaaPoista
 5. Popot ovat Keron Blötnäbb-kengät antiikkinahan värisenä. Ruotsin meänkieliseltä alueelta Pajalasta, täältä: http://www.kero.se/ Pitkään haaveilin ja harkitsin, ja reilu vuosi sitten klikkasin tulemaan. Onneksi koko osui kohdalleen. :)

  VastaaPoista