sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1 Käpypiparit


Lievää käpyhullaannusta ilmassa täällä päin. Viime talven Sweet Paul -nettilehdessä oli käpypuuhia, ja erityisesti käpypiparit jäivät mieleen. Pitihän sellaisia kokeilla. Ensin ajattelin leikata leivinpaperista käpykaavan, mutta se tuntui loppujen lopuksi sen verran epätoivoiselta hommalta, että rupesin etsimään kaupasta käpymuottia. Helpommin sanottu kuin tehty. Yhdestäkään suomalaisesta kaupasta en sellaista löytänyt eikä edes Tampereen kässymessuilla tapaamallani muotintekijällä ollut sellaista valikoimassaan. Hän lupasi kyllä pohtia asiaa ensi jouluksi.

Tilasinpa sitten muotin ebayn kautta Ameriikasta asti, ja ehtihän se sentään perille ajoissa ennen pikkujoulua! Taikina on tehty tällä mureiden pipareiden ohjeella.

Tästä se lähtee. Mukavaa joulun odotusta!


2 kommenttia:

  1. No onpa herkku!

    Meilläkin oli tänään piparien paistopäivä, valikoimissa oli kalaa, possua ja joulukuusta. Koristeluna hopeapalloja (niin paljon että piparien syöminen lienee mahdotonta) mutta neiti 3-vee oli elementissään ;D

    Toivottavasti ensivuodeksi saadaan käpymuotit kotimaahankin!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hauskalta, että teillä on innokkaita piparin koristelijoita. - Eipä käpypiparimuotin puute varsinaisesti maailman tärkein asia ole, mutta pikkuisen hämmästyttää, että kun muotteja on vaikka minkälaisia, ei sitten käpyä kuitenkaan, vaikka se kuuluu ihan ilmiselvästi jouluun.

    VastaaPoista