keskiviikko 4. joulukuuta 2013

4 Vinkki tv-neulojille

Olen vankkumaton tv-neuloja, ja yhdistelmä jännärisarja + kudin on peruskamaa. Sillan toinen tuotantokausi loppui juuri ja pieni aukkohan siitä jäi sohvaelämään, mutta sitten muistui mieleen, että Kate Davies mainosti taannoin, että hänen neuleitaan vilahtelee Skotlannin BBC:n tuottamassa kaksiosaisessa sarjassa Shetland. Ja hiphei, sarjan jaksot löytyvät kokonaan kokonaan Youtubesta. Sarja perustuu Ann Cleevesin dekkariin Punaista tomua, ja tämä sama kirjailija on kirjoittanut myös Vera Standhope -kirjat, joihin perustuvaa sarjaa on näytetty meilläkin tv:ssä. Siitäkin tykkäsin kovasti. Shetland-sarjan katsomista ehkä hiukkasen hidastaa, että suurin osa henkilöistä puhuu vahvaa murretta, ja vaikka korvat höristi äärimmileen, osa puheesta meni yhdellä kuulemalla ainakin minulta ohi, mutta ei se loppujen lopuksi haitannut yhtään. Tykkään kuunnella brittimurteita joka tapauksessa ja juonen kässää kyllä. Niin että jos tv:stä ei löydy joulun pyhinä mieleistä neuleajanvietettä, tätä voi kokeilla.Tämä linkki johtaa sarjan ensimmäiseen osaan, ja kun videota katsoo Youtubessa, toinen jakso löytynee sivupalkista.

3 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! :) Dekkarit ja neulominen ovat aivan parasta. Skotlannin murre aiheuttaa haasteensa Ian Rankinin Reebus-äänikirjoissa, mutta sittenpä ne voi kuunnella joskus uudestaan - aina aukeaa taas joku sana. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä minunkin puolestani. Hyvältä kuulostaa, pistän korvan taakse. Neulontadekkari täytyy valita tarkkaan. Viimeksi neuloin Nuori Montalbano -sarjan kanssa ja niinhän siinä nyt sitten kävi, että kummipojan paidassa on nyt sitten taskut selässä ;-). Italialaisessa sarjassa kun täytyy lukea tekstit niin ei ehdi niin hyvin keskittyä muuhun tekemiseen.

    VastaaPoista
  3. Kiva vinkki! Dekkarit + neule ovat täälläkin erottamaton pari. Tällä hetkellä mennään Spooks-sarjaa katsellen... :-) MI5:n brittienkkua on helppo kuunnella ja muutenkin BBC:n tuottamat sarjat ovat varsin laadukkaita.

    VastaaPoista