maanantai 9. joulukuuta 2013

9 Jouluretkellä


Viime lauantaina matkasimme Saija-sisareni kanssa Turkuun jo perinteiselle jouluretkelle. Aika samoja latuja tallasimme kuin edellisellä Turun-retkellämme, mutta jotain uuttakin sentään löytyi. Ja hauskaa meillä taas oli!


Ihan ensimmäiseksi (tai no, retkeilykaupan kautta - Saijalla oli sinne asiaa) tallustimme Turku Design Now! -myyjäisiin ja se oli heti nappivalinta. Meininki oli energistä ja tarjonta kiinnostavaa. Minulle jäivät erityisesti mieleen Saanan ja Ollin kauniit tekstiilit, Myssyfarmin nimikkolampaiden pehmeästä villasta käsin kudotut pipot (ja tietty Myssyfarmin mainio isäntä itse) ja Polka Jamin kivat joulukortit ja muut paperituotteet. Näiltä kaikilta tarttui myös jotain mukaan.


Sitten oli vuorossa vanhan suurtorin joulumarkkinat. Tarjonta oli enemmän tai vähemmän perinteistä joulumarkkinatavaraa, joka oli ihan kivaa, mutta ei tällä kertaa niin sykähdyttävää.Turku Design Now -porukalla on myös pysyvämpi kauppa, mutta valikoima oli pienempi kuin markkinoilla.Turun kauppatorilla on myös joulumarkkinat, mutta vähänkös meitä nauratti, kun olimme varautuneet koko torin kattavaan kojuhässäkkään emmekä torin tuntumaan päästyämme meinanneet edes hahmottaa, missä kohdassa markkinat ovat. Suuntasimme kuitenkin torinkulmalle, jossa näytti parveilevan ihmisiä, ja löytyihän sieltä markkinat. Ihmeen monta kojua oli saatu mahtumaan tiiviiseen ympyrämuodostelmaan.


Retkeemme kuului olennaisena osana myös herkuttelu. Lounaalla kävimme viehättävässä ja kultturellissa Café Voltairessa, jossa lurpsimme herkulliset sipulikeitot. Saija pääsi myös verestämään ranskantaitojaan pariisilaisen isännän kanssa. Tintå-viinibaarissa siemaisimme todella maukkaat vin brulé -annokset. Resepti oli kuulemma heidän omansa, ja siinä oli ainakin talon merlót-viiniä, muscovadosokeria, appelsiininkuorta, kanelia, neilikkaa, tähtianista ja vaniljaa. Sellaista täytyy kokeilla kotonakin (esimerkiksi täältä löytyy osviittaa valmistustapaan)! Lopuksi kävimme illallisella jo ennestään tutussa Sergio's-ravintolassa. Meillä oli sangen täyteläinen jouluretki. :)


2 kommenttia:

  1. Oi että! Nymmun tekee mieli sipulikeittoa ja vin bruléeta, vaikken edes tiennyt sellaisen olemassaolosta. Ihana retki teillä.

    VastaaPoista
  2. Heh, minäkin maistoin vin bruléeta ekaa kertaa. Turun-matkailu avartaa. :)

    VastaaPoista