perjantai 28. marraskuuta 2014

Pitkitettyä sijaistoimintaaTämä on taas näitä. Langasta piti tulla yhtä, sitten toista, mutta tulikin jotain kolmatta. Tai neljättä.


Ostin langan kesäkuumalla, ja mielessä oli hihaton kesäpaita matkaneuleeksi kuumiin olosuhteisiin. Ensin yritin omasta päästä, sitten ohjeesta, mutta hyvin pian selvisi, että reilusta metrimäärästään huolimatta lankaa ei kannata kutoa tiheäksi neulokseksi, koska tuloksena on peltiä. Sitten yritin nättiä neuletakkia, mutta ei sekään pelittänyt, koska kerrostiheys oli pielessä. Niinpä valitsin huivimallin, jonka piti taata lomaneulontarauha. Mutta ei sekään ihan rennosti sujunut, koska bongasin ohjeesta virheitä tai ainakin epäloogisuuksia... Puuh.Neule lähti silti etenemään nopeasti, mutta valmistumista hidastivat välityön välityöt tai ne varsinaiset, miten vaan. Mutta maaliin päästiin lopulta. Ja huivista tuli iso ja pehmeä ja simppeli, kuten nimi lupaa. Mukava lämmike etelän pitkiin syksyihin.


Ohje: Maanelin Simple Lines
Lanka: Isager Strik Merilin, 4 kerää
Puikot: Addin alumiinipyöröt 4,0 mm
Ravelryssä

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Ehkäpä lanka halusi huiviksi, ei paidaksi tai takiksi. Joskus lanka vain on eri mieltä kuin tekijä.

  VastaaPoista
 2. Tulipa kaunis tulos tuolla sijaistoiminnolla!

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva huivimalli! Tuollaista simppeliä olen etsiskellytkin. Kauniisti sopii tuo värikin yksinkertaiseen, rytmikkääseen neulepintaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille kivoista kommenteista! :)

  Minna, jos teet tämän huivin, varoitan että ohjeessa on tosiaan muutama epäloogisuus. En ole saanut aikaiseksi laittaa niistä viestiä ohjeen tekijälle, koska monet tuntuvat tehneen huivin ilman sen suurempia ihmettelyjä. Itse ihmettelin ensinnäkin sitä, milloin huivin keskimmäinen silmukka neulotaan oikein tai nurin. Yleisohjeena sanotaan yhtä ja kerroksittain etenevässä ohjeessa toista. Reunapitsikaavion toistamisesta annetaan myös kummallinen ohje, että keskisilmukan oikealla ja vasemmalla puolella toistettaisiin erilaiset kaavion alueet. En usko, sillä siinä tapauksessa huivin oikea ja vasen puoli eivät olisi samanlaisia. Joku muukin outo kohta ohjeessa saattoi olla, mutta enpä nyt muista sitä. Mutta itse huivista syntyi kiva, vaikka ohje vähän ärsyttikin. :)

  VastaaPoista