maanantai 4. helmikuuta 2013

Uutta vanhaa, vanhaa uutta


Harakan lauluja -blogin Minna haastoi jo jokunen aika sitten listaamaan kivoja blogeja, joilla on alle 100 lukijaa. Tämän ketjun idea lienee tuoda uusia tai muuten piiloon jääneitä blogeja useampien ihmisten tietoisuuteen, mutta minä olin heti pulassa. En seuraa blogilistoja enkä ole tarkasti kärryillä blogien lukijamääristä. En edes ollut aluksi varma, tarkoitetaanko lukijamäärällä postausten keskimääräistä lukijamäärää vai tilaajamäärää, mutta jees, tilaajamäärä tuntuu uskottavammalta. Kaivoinpa sitten esille pari blogilistaa, ja kurkkasin monia itselleni uusia blogeja, neuleblogeja lähinnä, mutta päädyin aika nopeasti siihen, että tuntuu hassulta esitellä aivan tuntemattomia suuruuksia, joihin minulla ei ole ennestään minkäänlaista suhdetta. Sovellan siis haastetta omalla tavallani, ja vinkkaan tässä muutamista ulkomaalaisista blogeista, joita olen haalinut vuosien varrella suosikkeihin, mutta joihin kurkkaan aivan liian harvoin. Blogit lienevät suhteellisen suosittuja, mutta ehkä  joukossa on edes yksi uusi blogi edes yhdelle lukijalle. Toivottavasti tämä on ok, Minna!

DortheivaloBlogia kirjoittaa Grönlannissa asuva nainen. Hän kutoo, pohtii erilaisia asioita ja esittelee silloin tällöin myös Grönlannin maisemia ja tunnelmia. Teksti on tanskaksi ja harvoin jaksan syventyä lukemaan niin, että ymmärtäisin kunnolla (jos sittenkään ymmärtäisin), mutta kurkistus grönlantilaisen ihmisen elämään tuntuu kiehtovalta.

The Domestic Soundscape: Britti Felicity Ford on kutoo ja tekee ihanan arkista ja kaunista äänitaidetta. Neule- ja villa-asioita löytyy sivuilta silloin tällöin (esim. täältä). Mutta voih ja höh, nyt vasta huomaan, että hänellähän oli ollut sivuillaan joulukalenteri! No onneksi luukut ovat tallessa. Tässä esim. luukku nro 9: kangaspuut.

Bleak Midwinter: Ruotsalainen Katarina kutoo, lukee kirjoja, katsoo elokuvia, kuuntelee musiikkia ja tykkää Nygårds Annasta. Heti blogin nimi vetoaa, sillä assosioin sen minulle tuttuun talviseen musiikkiin, mutta olen löytänyt blogista monta muutakin "omaa" asiaa.

The Panopticon: Tämän blogin kaikki varmasti tuntevat, mutta kunhan muistutan itseäni. Neulova miekkonen sekä kirjoittaa että piirtää mehukkaasti. Kurkkaan tänne, kun haluan teräviä näkökulmia tai hyvät naurut (usein molemmat saa samalla iskulla).

Lopuksi kaunista ja kaihomielistä musiikkia neulesisältöä odotellessa. Kyllä minä yhä kudon, uskokaa pois.


2 kommenttia:

  1. Löytyipäs sulta mielenkiintoisia ja erilaisia blogituttavuuksia. Kivaa! Miun nimen muistit kyllä väärin. Mut sitä sattuu :)

    VastaaPoista
  2. Voi apua, sori! Siis kyllä muistan ihan taatusti nimesi ja kuvittelin kirjoittaneeni Minna, mutta joku pyörre nyt naputteli mun sormilla ihan mitä sattuu. Korjaan asian, en voi jättää sitä noin.

    VastaaPoista