perjantai 1. huhtikuuta 2016

Talven helpoin


Ompelinpa tunikan keittovillasta. Kaava oli Noshin tunikakaava Suuresta käsityöstä ja siitä vedin vielä mutkat suoriksi: jätin pois selän vetoketjun enkä taittanut tai edes huolitellut helmaa tai muita reunoja. Ihan siisteyden ja pienen mielenkiinnon nimissä ompelin reunoihin pykäpistoja villalangalla.Tunika oli siis sangen aivoton tekele, mutta sen verran olin hereillä, että lyhensin hihakaavat. Muuten hihat olisivat ulottuneet polviin, suunnilleen. Mutta niin pitkälle ei älli riittänyt, että olisin tehnyt muita muokkauksia. Yläpuolella olevasta kuvasta näkeekin hyvin, mitä olisi kannattanut tehdä. Jep, hartialinja on minulle ihan liian leveä. Noh, näillä spekseillä on menty sujuvasti tunikan valmistumisesta asti. Helppo tehdä, helppo käyttää. Tykkään. :)


Kaava: Noshin tunikakaava Suuri käsityö 5-6/2015, nykyään ilmaiskaavana täällä, koko S
Kangas: Keittovillaa Ottobren kivijalkakaupasta (100% villa)

3 kommenttia:

 1. Ihanan boheemi tunika, isommat muutokset kaavaan olisivat vieneet tätä vaikutelmaa. Hyvä tällaisena siis! Mutta miten tuo upea huivi on tehty? Tekee paljon tähän asuun!
  -J-

  VastaaPoista
 2. Just hyvä tunika, ei mitään liikaa eikä mitään liian vähän! Minullakin olisi tuolla samantylistä villaa, on ollut jo vuoden päivät, odottamassa että joku ompelis siitä jotakin :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi -J-: Kiitos! Huivi on Stephen Westin The Doodler, jota tikuttelin mysteerineulontana monen muun tätösen tavoin. Blogipostaus aiheesta löytyy täältä: http://uusimustikka.blogspot.fi/2016/01/hulmuava-toherrys.html

  AnniKainen: No kuule, nyt olisi sitten hyvä aika ryhtyä ompeluhommiin. Minunkin kangas ehti marinoitua vuoden verran ennen tositoimia.:)

  VastaaPoista