keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Mennen talven lumia

Täällä jo vihertää! Viimeistään nyt pitää siis esitellä pari tosi talvista tekelettä.

Patenttikuume levisi talvella tännekin, ja verryttelynä tikutin menemään peruskaulaliinan tyttärelle. Ei ohjetta, ei mitään ihmeellistä. Vain paksua, pehmeää lankaa ja peruspatenttia. Lämmin on kuulemma ollut.
Paksu ja pitkä kaulaliina peruspatentilla
Lanka: Drops Nepal, väri 01, noin 7,5 kerää
Puikot: Addin alumiinipyöröt 6,00 mm
RavelryssäTämä mössykkä on kaksinkertaisesti sitä ihteään eli kaksiväristä patenttia ja Stepheniä. Heti on pakko sanoa, että sori, en tykkää briossi-sanasta tässä yhteydessä, vaikka se mukavan lyhyt onkin. Puhun siis ainakin toistaiseksi sitkeästi kak-si-vä-ri-ses-tä pa-ten-tis-ta. Joo, huh.

Monella on ollut aluksi hankalaa sekä luomisen että aloituskerrosten kanssa ja niin oli minullakin. Ohjeessa neuvotaan luomaan silmukat italialaisella tavalla ja käyttöpuikkoja selvästi paksummilla puikoilla. Monen yrityksen jälkeen oli todettava, että minulla se ei vaan toimi. Syntyy liian kireää, vaikka miten paksuja puikkoja käyttäisin. Googlettelin sitten vaihtoehtoja ja opin, että ihan tavallisen ristikkäin luomisen kaksivärinen versio voisi myös toimia. Neuvoa löytyy esim. täältä. Sillä se sitten alkoi pelittää. Ja ihan se sama puikkokoko toimii, jolla työn muutenkin aikoo tehdä. Hienoa!

Patenttihanat on avattu!


Stephen Westin Askews Me Hat
Langat: Cascade Yarns Cascade 220: Teal 9546, Fog Hatt 2442, Charcoal Grey 8400, Dark Gold 2415
Puikot: Addin alumiinipyöröt 3,5 mm
Ravelryssä

2 kommenttia:

 1. Hienot tuli!
  Muakin vaivaa niissä ohjeissa se että aina vaan isommilla puikoilla pitäisi luoda, mutta sehän ei löyhdytä sitä alareunassa kulkevaa lankaa joka kiertää ne (ylilöysät) silmukat ja kiristää koko jutun. Mun mielestä ihan hyvin toimii see että luodessa jättää vähän enemmän väliä silmukoiden väliin, silloin löystyy molemmat langat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, patenttiohjeissa tuntuu olevan suota ja vetelää. Jopa Nancy Marchantin Craftsy-kurssilla jätetään kertomatta olennaisuuksia nimenomaan työn alkuvaiheista. Kissojen ja koirien kanssa etsimällä löysin kommenteista kysymyksen ja vastauksen, joka selvensi asiaa.

   Poista