maanantai 13. maaliskuuta 2017

Islantia ja islanninvillaa

Heippa pitkästä aikaa. Puikot ovat heiluneet entiseen malliin sitten viime päivityksen, mutta blogin päivittäminen tai edes muiden blogien seuraaminen ei ole jostain syystä napannut. Olen siirtynyt käyttämään Instagramia ja siellä tulvii nähtäville neuleinspiraatiota niin runsaasti, että se on tuntunut riittävän. Katsotaan nyt, lähtisikö bloggaaminen taas rullaamaan. En lupaa mitään.Asiaan. Toteutimme viime keväänä Saija-siskoni kanssa monivuotisen tai paremminkin monivuosikymmenisen haaveemme ja matkustimme Islantiin. Majailimme Reykjavikissa ja tahdoimme kokea "kaiken". Näimme tulivuoria, vesiputouksia ja geyshireita, kuvasimme toisiamme jäätikön reunalla, ihmettelimme mannerlaattojen rajakohtaa Þingvellirissä ja mustaa rantaa Víkissä, hemmottelimme itseämme Blue Lagoonissa, uimme hyisessä järvessä ja saunoimme kummallisissa saunoissa (hm), kävimme konsertissa Harpassa ja katsomassa euroviisuja Gaukurinn-baarissa, bongasimme ryhävalaita ja lunneja, ratsastimme islanninhevosilla, rapsuttelimme islanninkoiria (minä), kävimme taidenäyttelyssä Alvar Aallon suunnittelemassa Pohjolan-talossa, kiipesimme Hallgrimskírkjan huipulle, kolusimme Reykjavikin kivoja kauppoja, söimme maailman parasta lammasta ja vähintään yhtä hyvää kalaa, ahmimme islantilaista lakusuklaata ja tietysti myös nuuskutimme villapaita- ja lankatarjontaa sekä keskustassa että pääkallonpaikalla Álafossin tehtaanmyymälässä Mosfellsbærissa. Meillä oli mahtava matka ja lähtisin takaisin milloin tahansa!


Saija osti paitansa Reykjavik's Cutest -puodista.
Kirjakaupan kahvilassa oli mukava neuloskella.

Saija osti itselleen kauniin kaarrokepaidan, sen minustakin kaikkein ihanimman, mutta koska en halunnut matkia, tyydyin kuljeskelemaan jokunen vuosi sitten tekemässäni islanninvillatakissa, kutomaan kirjopipoa Lett Lopista ja hankkimaan lankaa pariin uuteen paitaan. Ohuempi paita odottaa vielä kutomista, mutta tämän tein pian matkan jälkeen.
Kyllä omaakin islanninkoiraa on kiva rapsutella.

Kesäisissä tunnelmissa ollaan, joo. Viimeistä, ihan tuoretta otosta lukuun ottamatta kuvat otettiin jo viime kesäkuussa. Paita on Dianna Wallan Moon Pulls. Muuten noudatin ohjetta, muistaakseni, mutta sivuihin tein hienoiset muotoilut ja kudoin helman pidemmäksi kuin ohjeessa. Muut speksit löytyvät Ravelrystä.


Huomaa jäätikkö. Sinne ei meillä tavisturisteilla ollut asiaa.


Lopipipokin valmistui matkan aikana ja sekin on Dianna Wallan malli, The North Sea nimeltään. Ohje ilmestyi juuri ennen matkaa. Tein piposen suojaamaan hiuksia Blue Lagoonissa, koska olin kuullut että paikan ihmevesi, joka parantaa kaikki ihmisen vaivat, saa hiukset kamalaan kuntoon. Noh, tiedä häntä, monet huitelivat kylpylässä menemään ilman mitään päähinettä, mutta eipä mössykkä haitannutkaan. Myös piponen löytyy Ravelrystä.


Kippis, Islanti!

3 kommenttia:

  1. Hieno reissu on teillä selvästi ollut! Neuleetkin ovat komeita!

    VastaaPoista
  2. Matka oli tosiaan mahtava, täynnä monenlaisia elämyksiä. ��

    VastaaPoista
  3. Kiva kuula sinusta pitkästä aikaa. Oijoi, on varmaan ollut mukava reissu. Minäkin kävin siellä viime viikolla, tosin vain kuvien välityksellä. Eräs kirjaston asiakas katseli reissukuviaan meidän videotykillä ja pyysi katsomaan niitä. On siellä aika huikeat maisemat.

    VastaaPoista