perjantai 7. joulukuuta 2012

7

Kerä vieraili lokakuussa Kieseleffin talossa pitihän minunkin käydä nuuskuttamassa lankavalikoimaa ja tunnelmaa. Kivalta ja tyylikkäältähän siellä vaikutti. Mukaan tarttui Debbie Blissin Blue Faced Leicester Aran -lankaa kahdessa harmaan sävyssä, ja niistä syntyi tämä lämmin setti. Pipo on Rikke, jo kolmas minun puikkoiltani (silmukkamäärän vain muokkasin paksummalle langalle). Kauluri on oma raitaimprovisaatio, ja tarkka idea syntyi vasta kutoessa. Kuten näkyy, se on kudottu poikittain, ja aloitin työn tilapäisellä luomismenetelmällä (provisional cast-on), jotta alku- ja loppupään silmukat pystyi työn lopuksi päättelemään kolmen puikon päättelyllä. Lanka on muuten tosi ihanaa. Pehmeää kuin merino, mutta jotenkin jämäkämpää, ja kauluri näyttää pysyvän hyvin kuosissaan. Tykkään! Ja olivat muuten nopeita kudottavia 4,5 mm:n pukoilla, joten jotain tällaista ehtii tehdä vielä pukinkonttiin, ja aion tehdäkin.


Ravelryssä: kauluri ja Rikke-pipo

Ps. Kuvat ovat lokakuun lopulta, siksi maisema on lähes lumeton. Nyt täälläkin on vitivalkoista.

2 kommenttia:

  1. Ihanan simppelit. Mullakin rikke polttelee, mietin vaan toimiiko raskas ja laskeutuva alpakkasekoite, kun sellasta sattuis juuri nyt löytymään.

    VastaaPoista
  2. Langasta, josta syntyy melko laskeutuva neulos, tulee varmasti just hyvä Rikke. Tuo minun uusin versio on vähän liian jämäkkä ja lyhytkin, mutta pidempään ei langanloppu riittänyt.

    VastaaPoista